nieuws

Het verhaal achter De Mol - Nieuwsblad 15/03/2018

In het Nieuwsblad van 15 maart 2018 gaat journalist John Vervoort dieper in op het boek en de auteur. En geeft hij een eerste recensie op het boek: Debbaut speelt met waarheid en leugens en weet - ondanks de vele personages - te verrassen.

Nieuwsblad - John Vervoort - De Mol

Een priester in 'De Mol' (zowel in de thriller als in de reeks op TV)

En toen kwam het verrassende nieuws: een van de kandidaten van de nieuwe reeks van De Mol (start 25/03/2018) is een priester. Meteen ging er bij sommigen een belletje rinkelen: immers, in het boek is één van de kandidaten ook een priester. Raar toeval, toch?

Wel, beste lezers, noem het een onwaarschijnlijk grappig toeval. Voor mij part zelfs Goddelijke voorzienigheid. Het boek en de reeks op Vier staan uiteraard los van elkaar. Het boek 'De Mol' is een fictief verhaal maar vertrekt vanuit hetzelfde concept als de succesreeks op TV: 10 kandidaten, prachtige locatie, boeiende en originele opdrachten ... en een mol. In het boek wordt daar nog een spannend thrillerelement aan toegevoegd.

Dat er zowel in het boek als in de reeks een priester opduikt is dus puur toeval. Opmerkelijk, maar het blijft toeval. Net zoals Joke Lannoo uit Tielt, één van de kandidaten in de nieuwe TV-reeks, niets te maken heeft met het feit dat het boek 'De Mol' werd uitgegeven door uitgeverij LANNOO ... uit Tielt.

Als toeval niet bestaat, waarom bestaat er dan een woord voor :-) ?

Hieronder het artikel uit Het Belang van Limburg van 20 maart 2018.

priester Pieter Delanoy in De Mol

De Mol - Het Laatste Nieuws 13/03/2018

Het Laatste Nieuws, 13 maart 2018

De Mol in HLN

De Mol - Het Belang van Limburg 13/3/2018

Het Belang van Limburg, 13 maart 2018

De Mol in HBVL

Persvoorstelling De Mol

 

persvoorstelling De Mol

Op 12 maart stelt Michiel Devlieger, een van de bedenkers en de eerste presentator van 'De Mol' de nieuwe thriller van Bart Debbaut voor: 'De Mol'.

Bart & Michiel kennen elkaar al heel lang. Als kandidaat van de tweede reeks van De Mol leerde Bart Michiel kennen in 1999. In 2008 stelde Michiel Devlieger Scherven, de debuutroman van Bart, voor aan pers en publiek.

En nu, tien jaar later, kruisen de paden van Bart en Michiel elkaar weer. Het wordt een fijn weerzien.

En jij kan erbij zijn!

Schrijf je vliegensvlug in via deze link.

Bart signeert tijdens de persvoorstelling 100 boeken. Niet zomaar: het worden uniek gesigneerde en genummerde exemplaren. Je krijgt dus een uitgelezen kans om zo'n collector's item aan te kopen. 

 

Plaats: Standaard Boekhandel Overijse, Stationsstraat 15

Uur: 10u30

Michiel Devlieger en Bart Debbaut

 

 

De Mol, de achterflap

De achterflap van 'De Mol', het tiende boek van Bart Debbaut. 

De Mol, de thriller, achterflap

Steven Goegebeur over Sudoku

Standup-comedian Steven Goegebeur verklaart op zijn onnavolgbaar subtiel-ironische manier zijn liefde voor 'Sudoku', de nieuwe thriller van Bart Debbaut. Zijn getuigenis laat je glimlachen, het boek zelf bezorgt je nagelbijtende spanning. Kijken en lezen maar! Veel plezier!

 

Bart Tommelein over Sudoku

Vice-ministerpresident Bart Tommelein is al jaren fan van de boeken van Bart Debbaut. Ook in dit filmpje getuigt hij met plezier over zijn enthousiasme over Sudoku, de nieuwe thriller van de auteur. Zijn getuigenis geeft je gegarandeerd zin om het boek snel aan te schaffen. Veel leesplezier!

 

DW Streekkrant over Sudoku (5/04/2017)

Artikel in DW (Deze Week/De Streekkrant Sint-Truiden/Tienen) over SUDOKU. (5/04/2017)

Sudoku in DW/Streekkrant Sint-Truiden/Tienen 5/4/2017

Inhoud syndiceren

Laatste Nieuws

In het Nieuwsblad van 15 maart 2018 gaat journalist John Vervoort dieper in op het boek en de auteur. En geeft hij een eerste recensie op het boek: Debbaut speelt met waarheid en leugens en weet -...
En toen kwam het verrassende nieuws: een van de kandidaten van de nieuwe reeks van De Mol (start 25/03/2018) is een priester. Meteen ging er bij sommigen een belletje rinkelen: immers, in het boek is...
Het Nieuwsblad 13 maart 2018