pers

Groepsrecensie 'Hebban.nl' van 'De Mol'

Groepsrecensie 'De Mol' op Hebban.nlHebban.nl, de grootste boekensite en lezerscommunity van Nederland, verscheen zopas een groepsrecensie van 'De Mol'. Negen lezers lazen het boek en gaven er individueel en in groep hun mening over. 

Enkele citaten uit deze bespreking:

  • De Mol leest heel vlot, zo vlot dat je het gewoon op één dag kan uitlezen als je even doorzet
  • Wat een gaaf boek is De Mol. Ik heb ervan genoten, terwijl ik nog nooit een aflevering van de tv-serie bekeken heb.
  • Tijdens het lezen van De Mol heb je het gevoel dat je daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van het programma, zowel als kandidaat als als programmamaker.
  • Spannend, meeslepen, goed uitgewerkte personages.
  • De eindconclusie is dan ook: 'De Mol' is een absolute mustread.

De volledige recensie kan je hier  lezen.  

Bij ROB-tv over De Mol

Bij de regionale televisiezender ROB-tv vertelt Bart Debbaut honderduit over 'De Mol', de eerste thriller rond de gelijknamige succesreeks op tv. 'De Mol' is zijn tiende boek. Het boek verschijnt exact twintig jaar na de start van het programma op televisie en tien jaar na zijn debuutroman 'Scherven'. 

 

Het verhaal achter De Mol - Nieuwsblad 15/03/2018

In het Nieuwsblad van 15 maart 2018 gaat journalist John Vervoort dieper in op het boek en de auteur. En geeft hij een eerste recensie op het boek: Debbaut speelt met waarheid en leugens en weet - ondanks de vele personages - te verrassen.

Nieuwsblad - John Vervoort - De Mol

Een priester in 'De Mol' (zowel in de thriller als in de reeks op TV)

En toen kwam het verrassende nieuws: een van de kandidaten van de nieuwe reeks van De Mol (start 25/03/2018) is een priester. Meteen ging er bij sommigen een belletje rinkelen: immers, in het boek is één van de kandidaten ook een priester. Raar toeval, toch?

Wel, beste lezers, noem het een onwaarschijnlijk grappig toeval. Voor mij part zelfs Goddelijke voorzienigheid. Het boek en de reeks op Vier staan uiteraard los van elkaar. Het boek 'De Mol' is een fictief verhaal maar vertrekt vanuit hetzelfde concept als de succesreeks op TV: 10 kandidaten, prachtige locatie, boeiende en originele opdrachten ... en een mol. In het boek wordt daar nog een spannend thrillerelement aan toegevoegd.

Dat er zowel in het boek als in de reeks een priester opduikt is dus puur toeval. Opmerkelijk, maar het blijft toeval. Net zoals Joke Lannoo uit Tielt, één van de kandidaten in de nieuwe TV-reeks, niets te maken heeft met het feit dat het boek 'De Mol' werd uitgegeven door uitgeverij LANNOO ... uit Tielt.

Als toeval niet bestaat, waarom bestaat er dan een woord voor :-) ?

Hieronder het artikel uit Het Belang van Limburg van 20 maart 2018.

priester Pieter Delanoy in De Mol

De Mol - Het Laatste Nieuws 13/03/2018

Het Laatste Nieuws, 13 maart 2018

De Mol in HLN

De Mol - Het Belang van Limburg 13/3/2018

Het Belang van Limburg, 13 maart 2018

De Mol in HBVL

Steven Goegebeur over Sudoku

Standup-comedian Steven Goegebeur verklaart op zijn onnavolgbaar subtiel-ironische manier zijn liefde voor 'Sudoku', de nieuwe thriller van Bart Debbaut. Zijn getuigenis laat je glimlachen, het boek zelf bezorgt je nagelbijtende spanning. Kijken en lezen maar! Veel plezier!

 

Bart Tommelein over Sudoku

Vice-ministerpresident Bart Tommelein is al jaren fan van de boeken van Bart Debbaut. Ook in dit filmpje getuigt hij met plezier over zijn enthousiasme over Sudoku, de nieuwe thriller van de auteur. Zijn getuigenis geeft je gegarandeerd zin om het boek snel aan te schaffen. Veel leesplezier!

 

Inhoud syndiceren

Laatste Nieuws

Hebban.nl, de grootste boekensite en lezerscommunity van Nederland, verscheen zopas een groepsrecensie van 'De Mol'. Negen lezers lazen het boek en gaven er individueel en in groep hun mening over....
Artikel uit 'De Zondag' van 25 maart 2018.
Bij ROB-tv over De Mol (26/03/2018)
Bij de regionale televisiezender ROB-tv vertelt Bart Debbaut honderduit over 'De Mol', de eerste thriller rond de gelijknamige succesreeks op tv. 'De Mol' is zijn tiende boek. Het boek verschijnt...